لاکی بامبو (بامبو خوش شانس)

Lucky Bambo, friendship bamboo, ribbon plant

Derasena sanderiana

بامبو خوش شانس، واقعا یک بامبو نیست. این عضو از خانواده Dracaena مدت زیادی است که وجود داشته است، اما به محبوبیت علاقه مندان به فنگ شویی تبدیل شده است زیرا اعتقاد بر این است که انرژی چی را افزایش می دهد و خوش شانسی را به ارمغان می آورد.

دمای مناسب برای این بامبو ۱۸-۲۲ درجه سانتیگراد می باشد.

در نگهداری این بامبو ۳ تا ۵ بند پایینی از ساقه این گیاه بایستی در داخل آب قرار گیرد.

آب دارای املاح است و ریشه ها و ساقه بامبو، این املاح را جذب و رشد می کند و با تعویض آب دوباره املاح در اختیار ریشه بامبو قرار خواهد گرفت.

هر۲۰-۱۵ روز بایستی آب بامبو را تعوض نمود.

در هنگام تعویض آب گلدان، ریشه گیاه و گلدان را خوب شسته شود تا از خزه و جلبک عاری شود.

آب جدید اگر از آب شهری (آب شیر) است، به مدت ۲۴ ساعت کنار گذاشته شود تا کلر آن از بین برود.

این گیاه نیاز به کود ندارد. تنها زمانی بایستی کود داده شود که برگ های بامبو به علت کمبود مواد غذایی زرد شده باشد (کودهای ترکیبی خود دارای نمک و فسفر می باشند و می توانند موجب سوختگی برگ ها شوند).

در مواردی کود ارگانیک Bambo food توصیه شده است و تا حدودی مناسب است.

مضررات کود دادن بیشتر از کود ندادن است.

از لحاظ نیاز رطوبتی، رطوبت متوسط خانه برای این گیاه مناسب است. در مناطق خشک که رطوبت هوا در محیط بسیار کم می باشد توصیه می شود هر چند روز یک مرتبه روی برگ های آن آب اسپری شود.

چنانچه رنگ ساقه گیاه بیش از حد به رنگ زرد متمایل شود، نشانه آن است که به گیاه بیش از اندازه کود داده شده است. فورا بایست آب را تعویض نمایید و حداقل یک ماه به آن کود ندهید.

تمیز نگه داشتن آب بامبو و یا تعویض هفتیانه  یا  هر دو هفته آب آن، در سالم نگه داشتن این گیاه بسیار موثر است.

برای تکثیر این گیاه می توانید در تابستان قلمه های ساقه را بردارید و در آب شیرین قرار دهید.

دو عامل اصلی زرد شدن برگ های بامبو نور و آب می باشد.

  • نور (نور زیاد و یا مستقیم موجب زردی برگ ها می شود).

کمبود نور رشد گیاه را ضعیف و و زیادی نور نیز برگ ها را زرد و در مواردی برگ ها را می سوزاند. بامبو ها نیاز به محل ها سایه روشن با نور ملایم دارند.

  • آب (قدیمی بودن آب به علت وجود جلبک های فراوان در آب و کمبود اکسیژن و اختلال در تنفس ریشه موجب زردی برگ ها می شود. آب لوله کشی به علت وجود مقدار زیادی املاح کلر و یا فلوراید در آن شرایط مشابه با کود دهی زیاد بوجود می آید).

در شرایط کود دهی زیاد و یا املاح فراوان در آب، زردی  ساقه از پایین به بالا (قهوه ای شدن، قارچی شدن و یا پوسیدگی ریشه ها) نیز اتفاق می افتد. سریعا در این زمان بایستی آب گلدان تعویض  و ساقه تا محل سبز آن بریده شود و منتظر شروع رشد جدید ریشه ها باشیم. اگر چند شاخه در یک گلدان قرار دارد و تنها یکی زرد شده است، آن یکی را جدا نمایید و آب گلدان را تعوض کنید.

عموما زردی برگ های بامبو به دو علت نور زیاد محیط و یا املاح زیاد آب می باشد.

آب شیر برای بامبو مناسب نیست و ممکن است زردی یا قهوه ای شدن برگ ها را موجب شود. با استفاده بیشتر از این آب، زردی برگ ها نیز بیشتر می شود.

در مواردی آمده است که از آب معدنی که سبک می باشد و فلوراید و نمک آن پایین است می توان استفاده نمود.

قبل از تعویض آب گلدان و ریختن آب جدید، جداره های گلدان را با وایتکس و یا مواد ضدعفونی بشویید و اجازه دهید کاملا خشک شود و سپس داخل آن آب بریزید.

در سوختگی برگ ها بعلت فلوراید، آب گلدان را با آب مقطر تعویض نمایید و هر روز و یا یک روز در میان روی برگ های آن را آبپاشی نمایید.

پاسخ دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای الزامی هستند.