Milk Spray to Control Powdery Mildew
در شیر چربی، آنتی بیوتیک و همچنین دیگر عوامل پروتئینی وجود دارد که در طی موجه شدن با نور خورشید موجب کاهش عفونت قارچی می شود.
شیر مواد غذایی پیچیده ای با ارزش غذایی بالا است و برخی از اجزای آن دارای فعالیت ضد میکروبی و ضد ویروسی مانند پروتئین های آب پنیر و چربی ها هستند.
محصولات شیر در دهه های زیادی با موفقیت به عنوان آفت کش ها استفاده شده است. عواملی مانند فساد شیر، ماندگاری و کنترل ضعیف عامل بیماری و رشد ناخواسته میکروارگانیسم های غیر هدف موجب شده است که نگاه به این ماده در حد محدود و غیر تجاری باقی بماند.
قرار گرفتن شیر به اشعه ماوراء بنفش نور آفتاب، منجر به بیرون آمدن آنیونهای سوپراکسید و رادیکال های اکسیژن می شود که در غشای سلولی قارچ هایی مانند فیتوفترا نفوذ می کنند (عامل قارچی که باعث ایجاد بیماری جدی سیب زمینی و گوجه فرنگی می شوند و به عنوان بیماری بلایت ثانویه معرفی می شود). تولید رادیکال های آزاد هنگامی که متیونین و ریبوفلاوین در معرض نور UV قرار گرفته اند ، نشان داده شده است که کپک پودری را در محصولات مختلف سبزیجات کنترل می کند.
برای اینکه سمپاشی با شیر تاثیر مناسبی داشته باشد بایستی هر ۷ تا ۱۰ روز منظم انجام شود.
نکته مهم این است که تمام سطوح برگ بایستی با محلول پوشیده شود.
اسپری محلول شیر در کپک پودری کدوتنبل، خیار و انگور (همانند نقش گوگرد معدنی) موثر است.
محلول پاشی بایستی در روز روشن با نور خورشد انجام شود. دو طرف برگ ها خوب بایستی سمپاشی انجام شود تا قطره از برگ بچکد. اواسط روز تا بعد از ظهر زمان خاص و مناسب برای محلول پاشی شیر می باشد.
غلظت محلول شیر را از ۱۰ % شیر و ۹۰% درصد آب تا ۴۰% شیر و ۶۰% آب درنظر می گیرند. ۳۰ درصد شیر و ۷۰ درصد آب تاثیر خوب و مناسبی داشته است.
در وب سایت هایی نیز آمده است شیر را با آب در نسبت ۵۰-۵۰ مخلوط کرده و آن را درون یک بطری اسپری بریزید. و با آن گیاه را آبیاری نمایید. آب دادن گیاه با محلول شیر به نفع گیاه شما است ، و موجب از بین بردن گیاهان نمی شود.
اسپری غلظت بالای شیر در آب می تواند قارچ دوده روی برگ ها ایجاد نماید.
میزان چربی شیر نقشی در از بین بردن عامل قارچی ندارد بلکه پروتین موجود در شیر است که با مواجه شدن با نور خورشید می شکند و موجب از بین بردن قارچ عامل بیماری میشود.
محلول شیر تا حدودی روی کنه ها تاثیر می گذارد و علاوه بر بیماری قارچی، کنه ها را نیز از بین می برد.
مزایا و معایب استفاده شیر در باغ
با این حال، شیر نوشدارویی برای رشد گیاهان نیست. استفاده بیش از حد می تواند منجر به نابودی گیاه شود، به لطف باکتری های موجود در نوشیدنی شیر که می تواند رشد را متوقف کند و باعث پژمردگی شود. چربی موجود در شیر کامل نیز می تواند باعث ایجاد بوی بد شود، در حالی که شیر بدون چربی می تواند منجر به پوسیدگی سیاه، پوسیدگی نرم و لکه های برگ آلترناریا در برخی محصولات شود.
مخلوط شیر را روی برگهای گیاهان بمالید و حدود ۳۰ دقیقه آن را چک کنید تا اطمینان حاصل شود که شیر آبکی جذب شده است. اگر در آن زمان هنوز مایع روی برگها نشسته است ، آنها را به آرامی با یک پارچه مرطوب پاک کنید. اگر مایع بیش از حد طولانی روی برگها نشسته باشد ، گیاهان خاصی مانند گوجه فرنگی مستعد ابتلا به بیماری های قارچی هستند.
همچنین می توانید مخلوط شیر را مستقیماً درون خاک در پایه گیاه بریزید که این امر باعث می شود ریشه ها آن را جذب کنند.
کپک سفیدک پودری (Powdery mildew) به گروهی از بیماری های قارچی اطلاق می شود که همگی به صورت یک پوشش سفید پودری روی گیاهان ظاهر می شوند، به خصوص زمانی که رطوبت زیاد باشد. معمولاً گیاهان را نمی کشد، اما می تواند آنها را ضعیف کند و منجر به رشد و عملکرد ضعیف شود. سالم نگه داشتن گیاهان به کاهش آسیب کمک می کند، اما گاهی اوقات به کمک قارچ کش نیاز دارید.
سفیدک پودری نیز یکی از بدترین دشمنان رزماری است و بیماری معروف موناردا، انگور و کدو است. هر یک از این گیاهان نامرتبط میزبان گونه های متفاوتی از سفیدک پودری هستند، اما همه آنها را می توان با اسپری منظم شیر و آب کنترل کرد.
برای گیاهان آلوده، کپک پودری با مسدود کردن نور، توانایی انجام فتوسنتز را فلج می کند و سیستم تبادل گاز برگ را نیز متوقف می کند. کپک پودری می تواند به سرعت به برگ های مجاور سرایت کند، بنابراین همیشه ایده خوبی است که برگ هایی که آلودگی را زودتر نشان داده اند، جدا کنید. همچنین از انواع مقاوم خیار، کدو حلوایی و خربزه استفاده کنید که می تواند به جلوگیری از سفیدک پودری کمک شایانی کند. واریتههای مقاوم دارای ویژگیهای خاصی هستند که ورود قارچهای سفیدک پودری به برگها را بسیار دشوار میسازد، این کار را با آنزیمهای ذوب سلول انجام میدهند.