Stylar End Breakdown
نتایج تحقیقات اخیر نشان دادهاند که این اختلال از پاره شدن وزیکولهای آب میوه در پالپ میوه و به دنبال آن نشت و یا تماس آب میوه به پوست در انتهای نوک میوه منشأ میگیرد.
برخی از محققین عقیده دارند برداشت نامناسب میوه ها موجب بروز این خسارت بعد از برداشت میوه می شود ولی عموما عقیده دارند که این عارضه وابسته به دوره «القایی» ماههای گرم، مرطوب و تابستانی می باشد.
عوامل محیطی که میتواند در بروز بالای SEB در فصل تابستان نقش داشته باشد، دمای بالای میوه و برداشت دیرهنگام میوهها پس از رسیدن آن ها است، که هر دو در طول ماههای تابستان رخ میدهند که دمای محیط میتواند ۳۲ درجه سانتیگراد یا بیشتر باشد و برنامههای چیدن نیز با تاخیر انجام میشود. علاوه بر آن چیدن میوه های تازه در هوای گرم و قرار دادن آن ها در سبد ها در زیر نور آفتاب شدید، موجب می شود دمای داخل سبد های لیمو به ۴۵ درجه یا بیشتر برسد و این عارضه بوجود بیاید.
به طور کلی اعتقاد بر این است که میوههای قدیمیتر و بزرگتر بیشتر مستعد ابتلا به این اختلال هستند. یکی از محققین تأثیر رشد میوه بر SEB را با مرتبط کردن محتوای آب میوه و اندازه میوه با بروز این اختلال بررسی کرد. او نتیجه گرفت که اندازه میوه است که با توسعه خرابی انتهای میوه SEB در ارتباط است و نه میزان آب میوه.
Stylar End Breakdown یک عارضه فیزیولوژیکی است که معمولاً از انتهای خامه یا میله نزدیک نوک میوه لیمو یا نوک لیمو شروع می شود و به صورت یک لکه برنزه مایل به خاکستری و آبگز ظاهر می شود. ناحیه آسیب دیده به سرعت بزرگ می شود و تا ۱/۳ یا ۱/۲ میوه را درگیر می کند.
پوسیدگی انتهایی (خامه) میوه لیموترش یک نقص شرایط رشدی است، زیرا بافت ناحیه آسیب دیده با رشد میوه گسترش می یابد. این عارضه روی لیمو هایی که تکی روی یک شاخه قرار دارند گسترده تر می شود و در نهایت ممکن است به پوسیدگی تبدیل شود. لیمو های سالم با تماس با لیموهای آسیب دیده علائم پوسیدگی انتهایی میوه را نشان نمی دهند. اما لیمو های بدون آسیب ممکن است علائم پوسیدگی را در حین نگهداری نشان دهند، اما منشأ آن از شرایط رشد است.
این عارضه لیموهای تاهیتی (پرشین لایم) را تحت تأثیر قرار می دهد و زمانی رخ می دهد که میوه ها بیش از حد روی درخت قرار می گیرند. با شروع این عارضه و تجزیه شدن گوشت داخلی، پوسیدگی نرم در انتهای نوک میوه ایجاد می شود. میوه ها در نهایت به زمین می افتند. گوشت داخلی نیز هنگام برش خراب می شود. میوه ها باید در حالی که رنگ سبز دارند برداشت شود تا از این اتفاق جلوگیری شود. میوه ها را باید برداشت کرد و در یخچال نگهداری کرد، نه اینکه میوه های رسیده را به مدت طولانی روی درخت نگه داشت.